Τι είναι το Responsive Design

Τι είναι το Responsive Design: Αυτονόητο & απαραίτητο

Το Responsive Design είναι αυτονόητο χαρακτηριστικό κάθε σύγχρονης ιστοσελίδας. Μην σε πείσει κανείς ότι πρόκειται για έξτρα υπηρεσία. Πρόκειται για την προσαρμογή και απεικόνιση της ιστοσελίδας σου σε κάθε μεγέθους οθόνη (Desktop, laptop, tablet, κινητό).

Ο σκοπός του Responsive Design

Έστω ότι η ιστοσελίδα σου όταν την βλέπεις στο desktop να έχει κεντρικό μενού ψηλά και το περιεχόμενο της μπορεί να σπάει σε τρεις στήλες.

responsive design - ti einai

Πώς είναι δυνατόν να απεικονιστεί αυτό στην οθόνη ενός κινητού; Δεν είναι…

Εδώ έρχεται το responsive design να δώσει λύση ώστε η ίδια ιστοσελίδα να παρουσιάζεται σε κάθε συσκευή με τέτοιο τρόπο, ώστε να πάντα λειτουργική.

Με βάση την παραπάνω υπόθεση, το κεντρικό μενού κρύβεται στην οθόνη ενός κινητού ενώ οι τρεις στήλες συγκεντρώνονται η μια κάτω από την άλλη.

responsive design - Τι είναι και πως λειτουργεί

Ενδεχομένως να υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που δεν πρέπει να φαίνονται όταν κάποιος βλέπει την ιστοσελίδα σου από κινητό.

Μην ξεχνάς ότι συνήθως οι αναζητήσεις από κινητό είναι γρήγορες και βιαστικές. Πρέπει ο επισκέπτης σου να βρει αυτό που θέλει εύκολα και ευανάγνωστα.

Απλός- μινιμαλιστικός σχεδιασμός λοιπόν, χωρίς στοιχεία που αποσπούν την προσοχή του επισκέπτη.

Γιατί χρειάζεσαι το Responsive Design

Το responsive design έχει γίνει ένα ουσιαστικό εργαλείο για όσους έχουν ψηφιακή παρουσία. Με την ανάπτυξη των smartphones, των tablet και άλλων κινητών συσκευών, όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν μικρότερες οθόνες για να περιηγούνται στο διαδίκτυο.

To 50-60% των αναζητήσεων γίνονται πλέον από κινητές συσκευές!

Έχεις την δυνατότητα να βλέπεις από τι συσκευή μπήκε κάποιος στη ιστοσελίδα σου μέσω της πλατφόρμας Google Analytics. Θα εκπλαγείς μόλις δεις το ποσοστό των ανθρώπων που μπήκαν από κινητές συσκευές.

Ναι, με την κατασκευή του website σου στο weboo.gr, κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να έχεις πρόσβαση στα στατιστικά του μέσω Google Analytics.

Σου αρέσει αυτό το άρθρο;

Μην σταματήσεις να μαθαίνεις νέα πράγματα!
1-2 φορές την εβδομάδα στο e-mail σου! Κάνε εγγραφή!

Περισσότερα πλεονεκτήματα

Mouse Vs Οθόνη αφής:

Ο responsive σχεδιασμός ιστοσελίδας για κινητές συσκευές, αναδεικνύει επίσης την αντίθεση μεταξύ του mouse και της αφής. Σε επιτραπέζιους υπολογιστές, ο χρήστης έχει το mouse για να πλοηγηθεί και να επιλέξει στοιχεία. Σε ένα smartphone ή tablet, ο χρήστης χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον δάκτυλα του και αγγίζει την οθόνη. Οτιδήποτε φαίνεται εύκολο να επιλέξεις με τον δείκτη του mouse, μπορεί να είναι δύσκολο να επιλεχθεί με το δάχτυλο σε μια μικρή οθόνη αφής. Πρέπει να λαμβάνεται λοιπόν σοβαρά υπόψιν η λειτουργία “touch”.

Γραφικά και ταχύτητα λήψης:

Το θέμα των γραφικών, των διαφημίσεων και της ταχύτητας λήψης είναι εξίσου σημαντικό. Σε κινητές συσκευές, είναι πιο συνετό να εμφανίζονται λιγότερα γραφικά από όσα στο desktop. Έτσι, μια ιστοσελίδα δεν αργεί να φορτωθεί στον browser ενός smartphone. Η ταχύτητα στις κινητές συσκευές είναι κρίσιμο χαρακτηριστικό, αφού κανείς δεν θα περιμένει πάνω από 2-3 δευτερόλεπτα για να ανοίξει.

Κάλεσε με στο 6988249335 ή στείλε μου το μήνυμα σου! Έλα να συζητήσουμε τις πιθανές λύσεις για την επιχείρηση σου, θα είναι χαρά μου να βοηθήσω!

Seo specialist copywriter

ΗΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Είμαι SEO Specialist & Copywriter και δουλειά μου είναι να βοηθάω Επιχειρήσεις και Ελεύθερους επαγγελματίες να αυξήσουν το πελατολόγιο, τις πωλήσεις και την εμβέλεια του Brand τους. Περισσότερα >>

Οι περισσότεροι διαβάζουν επίσης:

minimal web design

Minimal Web Design

Το design που επιθυμείς για την ιστοσελίδα σου, πολλές φορές απέχει πολύ από το design που επιθυμεί ο επισκέπτης-υποψήφιος πελάτης σου. Το μινιμαλιστικό Web Design είναι προϋπόθεση για την επιτυχία μιας ιστοσελίδας περισσότερο από ποτέ!

Σχολιάστε