Πώς να αυξήσεις την απήχηση των Facebook posts σου

Με τις αλλαγές που έχουν γίνει στον αλγόριθμο του facebook, όλο και λιγότεροι βλέπουν τις δημοσιεύσεις της σελίδας σου αν δεν πληρώσεις! Μάθε πώς να αυξήσεις την απήχηση των facebook posts σου παρακάμπτοντας τον αλγόριθμο.

Πώς να αυξήσεις την απήχηση των Facebook posts σου

Το facebook προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα του αποφάσισε πως δεν θα μοιράζεται τα posts της σελίδων μας αν δεν πληρώσουμε. Ναι, σωστά διάβασες.

Ακόμη κι αν κάποιος έχει κάνει like στη σελίδα σου δεν θα βλέπει όλα τα posts ούτε θα ενημερώνεται. Και όχι δεν ερωτήθηκε γι’ αυτό.

Φυσικά η απάντηση του facebook είναι ότι όσο μεγαλύτερος γίνεται ο όγκος των χρηστών και των posts που δημοσιεύονται, τόσο πιο δύσκολο είναι να φανούν στο Newsfeed μας. Δεν στέκει…

5 τρόποι να παρακάμψεις τον αλγόριθμο του facebook

1. Δημιούργησε ποιοτικό περιεχόμενο

Όταν λέμε ποιοτικό περιεχόμενο, εννοούμε όχι απλά φωτογραφίες προϊόντων ή υπηρεσιών. Το κοινό σου θέλει ενημέρωση, εκπαίδευση και ανάλαφρα posts εκτός από αυτό που επιχειρείς ξερά να πουλήσεις.

Δοκίμασε τον χρυσό κανόνα που λέει να δημοσιεύεις 20% προϊόντα και 80% posts με πιο ουδέτερο περιεχόμενο (χιουμοριστικά posts, ιστορίες, εκπαιδευτικό υλικό πάνω στο προϊόν σου, έρευνες κλπ).

2. Πρόσκληση για αλληλεπίδραση

Η αλήθεια είναι ότι για να συνεχίσει να δείχνει το fb τα posts σου στους funs σου, πρέπει να βλέπει ότι αλληλεπιδρούν με αυτά. Ότι υπάρχει δηλαδή το λεγόμενο engagement.

Δημιούργησε λοιπόν περιεχόμενο το οποίο είναι πιο πιθανό να δεχθεί σχόλια, κοινοποιήσεις και likes. Ίσως να αρχίζεις με μια ερώτηση, με κάποιο αστείο ή με κάποιο fun fact για το προϊόν σου π.χ. “Ήξερες ότι…”

3. Βάλε τα εξωτερικά links στα σχόλια

Οποιοδήποτε post περιέχει link που οδηγεί εκτός της πλατφόρμας του facebook δεν προωθείται σε πολλούς χρήστες, ακόμη κι αν αυτό το link οδηγεί προς το website σου ή στο e-shop σου.

Αντί να προσθέσεις το link στο κείμενο του post σου, βάλτο ακριβώς από κάτω στα σχόλια.

Σου αρέσει αυτό το άρθρο;

Μην σταματήσεις να μαθαίνεις νέα πράγματα!
1-2 φορές την εβδομάδα στο e-mail σου! Κάνε εγγραφή!

4. Ζήτα από τους funs να αλλάξουν τις ρυθμίσεις follow

Το facebook έχει κρύψει την επιλογή αυτή 3 κλικς μακριά από τους funs σου. Δες αναλυτικά πως μπορεί κάποιος να επιλέξει εξαιρετικά απλά να βλέπει όλες σου τις δημοσιεύσεις μέσα από το παρακάτω άρθρο μας:

5. Κάνε live video ή video posts

Οποιοδήποτε περιεχόμενο κάνει τους χρήστες να περνούν περισσότερο χρόνο στο facebook έχει προτεραιότητα. Πόσο μάλλον τα videos!

Προσοχή, δεν εννοούμε τα YouTube videos αλλά αποκλειστικά τα videos που ανεβάζεις μόνο εντός facebook.

Αν δεν το έχεις προσέξει, τα videos από YouTube δεν αναπαράγονται πλέον εντός του facebook. Προφανώς επειδή το facebook δεν μπορεί να βάλει διαφημίσεις μέσα σε αυτά. Είναι ίσως το τελευταίο είδος post που προωθείται στο Newsfeed των funs σου.

Επίλεξε λοιπόν να κάνεις live videos ή να ανεβάζεις videos στο facebook 1-2 φορές τον μήνα. Θα πρέπει να αποτελεί σημαντικό κομμάτι της συνολικής Digital Marketing στρατηγικής σου.

Συχνές ερωτήσεις – Σύντομες απαντήσεις

Πώς να αυξήσεις την απήχηση των Facebook posts σου

1.Δημιούργησε ποιοτικό περιεχόμενο
2.Τα posts σου να προσκαλούν για αλληλεπίδραση (σχόλια, ερωτήσεις, likes, κοινοποιήσεις).
3.Απέφυγε τα links προς το website σου μέσα στο post. Βάλτο στα σχόλια.
4.Ζήτησε από τους funs να αλλάξουν τις ρυθμίσεις follow όπως περιγράφεται στο άρθρο: Διαφορά like & Follow στο Facebook.
5.Βάλε στο πρόγραμμα να κάνεις κάποιο live video ή να ανεβάζεις video στο facebook.
6.Το fb προωθεί περισσότερο τα posts που κρατάνε τους χρήστες εντός του facebook, κι όχι αυτά που περιέχουν εξωτερικούς συνδέσμους.

Κάνε ένα like στη σελίδα μου στο facebook ενεργοποιώντας τις ρυθμίσεις follow για να μην χάνεις κανένα νέο post!

Κάλεσε με στο 6988249335 ή στείλε μου το μήνυμα σου! Έλα να συζητήσουμε τις πιθανές λύσεις για την επιχείρηση σου, θα είναι χαρά μου να βοηθήσω!

Seo specialist copywriter

ΗΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Είμαι SEO Specialist & Copywriter και δουλειά μου είναι να βοηθάω Επιχειρήσεις και Ελεύθερους επαγγελματίες να αυξήσουν το πελατολόγιο, τις πωλήσεις και την εμβέλεια του Brand τους. Περισσότερα >>

Οι περισσότεροι διαβάζουν επίσης:

Σχολιάστε