Ποια είναι η διαφορά like και follow στο facebook

Διαφορά like και follow στο facebook

Είναι σημαντικό να καταλάβεις τον τρόπο που λειτουργεί το facebook για να επικοινωνείς καλύτερα το περιεχόμενο που δημοσιεύεις. Να κατανοήσεις τον αλγόριθμο αλλά και την ορολογία. Ποια είναι η διαφορά like και follow στο facebook;

Όταν συναντάς μια σελίδα στο Facebook που σου προκαλεί το ενδιαφέρον, θα χρειαστεί να αποφασίσεις αν θα κάνεις like ή follow. Οι άνθρωποι που βλέπουν τη σελίδα σου βρίσκονται στην ίδια θέση.

Ανάλογα με την απόφαση που θα πάρουν, θα καθορίσουν κατά πόσο θα ενημερώνονται και θα βλέπουν το περιεχόμενό που δημοσιεύεις.

Πάμε να δούμε τις διαφορές μεταξύ like και follow στο facebook.

1. Κάνοντας like σε μια σελίδα στο facebook

Όταν κάποιος κάνει like στη σελίδα σου στο Facebook, αυτομάτως κάνει και follow. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα:

  1. ότι οι αναρτήσεις που κάνεις θα εμφανιστούν στη ροή της αρχικής του σελίδας (newsfeed) λόγω follow.
  2. η σελίδα σου θα εμφανίζεται στις σελίδες που του αρέσουν μέσα στις πληροφορίες του προφίλ του αλλά και στο newsfeed των φίλων του.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι οι χρήστες μπορούν να κάνουν unfollow τη σελίδα σου παρόλο που έχουν πατήσει like. Πρακτικά σημαίνει ότι θα βλέπουν το περιεχόμενό που δημοσιεύεις από σπάνια έως καθόλου.

2. Κάνοντας follow σε μια σελίδα στο facebook

Οι χρήστες του Facebook έχουν την επιλογή να ακολουθήσουν μια σελίδα χωρίς απαραίτητα να κάνουν like.

Αυτοί οι τύποι οπαδών θα εξακολουθήσουν να βλέπουν τις αναρτήσεις σου στο newsfeed τους, αλλά δεν θα θεωρούνται funs της σελίδα σου. Δεν θα φαίνεται πουθενά ότι τους αρέσει η σελίδα σου.

Αυτή η επιλογή έχει ρυθμιστεί για άτομα που δεν ήθελαν να γίνουν φίλοι με κάποιο άτομο στο Facebook αλλά να βλέπουν απλά αυτά που δημοσιεύει. Παρέμεινε σαν επιλογή και στις σελίδες.

3. Follow – Να εμφανίζονται πρώτα

Μπορεί κάποιος να αλλάξει τις ρυθμίσεις του στη σελίδα σου, για να εμφανίζονται πρώτες οι αναρτήσεις σου στο newsfeed του.

Αυτή η ρύθμιση παρακάμπτει τον αλγόριθμο του Facebook (που επιλέγει τι θα βλέπει κάποιος στο newsfeed του) και δίνει προτεραιότητα στο δικό σου περιεχόμενό.

Σημαντικό: ο τελευταίος αλγόριθμος του facebook, δεν ενημερώνει όλους τους fun της σελίδας σου όταν δημοσιεύεις κάτι. Αυτό συμβαίνει γιατί το facebook θέλει να πληρώνεις για διαφήμιση ακόμη κι αν προβάλλεις κάτι στους ήδη funs της σελίδας σου.

Σου αρέσει αυτό το άρθρο;

Μην σταματήσεις να μαθαίνεις νέα πράγματα!
1-2 φορές την εβδομάδα στο e-mail σου! Κάνε εγγραφή!

4. Ειδοποιήσεις στην επιλογή Follow

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις κάθε φορά που δημοσιεύεις περιεχόμενο στη σελίδα σου, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα χάσουν ποτέ μια ενημέρωση.

Βήμα 1 στις ρυθμίσεις ακολούθησης:
Βήμα 2 στις ρυθμίσεις ακολούθησης:
Πώς να παρακάμψεις τον αλγόριθμο του facebook

Αυτή η λειτουργία έχει ακόμη πιο συγκεκριμένες ρυθμίσεις, επιτρέποντας στους funs να επιλέγουν τον τύπο της ενημέρωσης για τον οποίο θα ειδοποιούνται, καθώς και την συχνότητα ειδοποιήσεων .

Βάλε τις οδηγίες αυτές στην εικόνα εξωφύλλου της facebook page σου ή σε ένα pinned post. Βοήθησε τους ακόλουθους σου να μην χάνουν κανένα νέο σου.

Διαφορά like και follow στο facebook – Συμπέρασμα

Ιδανικά θέλουμε κάποιος να κάνει like στη σελίδα μας και να ανοίξει όλες τις ειδοποιήσεις μέσα από τις ρυθμίσεις follow.

Συγκριτικά προτιμάμε το follow γιατί σημαίνει ότι ο χρήστης ενδιαφέρεται για το περιεχόμενο μας.

Εάν τα likes στη σελίδα σου είναι πολύ περισσότερα από τους followers, σημαίνει ότι για κάποιους λόγους δεν προσεγγίζεις πολλούς χρήστες στο Facebook.

Πειραματίσου λίγο με την σελίδα και τις δημοσιεύσεις σου, δοκιμάζοντας διαφορετικούς τύπους διαφημιστικού και δημιουργικού περιεχομένου προκειμένου να προκαλέσεις το ενδιαφέρον των χρηστών.

Συχνές ερωτήσεις:

Πώς να αυξήσεις το reach των Facebook post σου

1.Δημιούργησε ποιοτικό περιεχόμενο
2.Τα posts σου να προσκαλούν για αλληλεπίδραση (σχόλια, ερωτήσεις, likes, κοινοποιήσεις).
3.Απέφυγε τα links προς το website σου μέσα στο post. Βάλτο στα σχόλια.
4.Ζήτησε από τους funs να αλλάξουν τις ρυθμίσεις follow όπως περιγράφεται στο άρθρο.
5.Βάλε στο πρόγραμμα να κάνεις κάποιο live video ή να ανεβάζεις video στο facebook.
6.Το fb προωθεί περισσότερο τα posts που κρατάνε τους χρήστες εντός του facebook, κι όχι αυτά που περιέχουν εξωτερικούς συνδέσμους.

Γιατί έχουν μειωθεί τα like και οι ειδοποιήσεις από το Facebook;

Σύμφωνα με τον νέο αλγόριθμο του facebook:
1.Όταν δεν αλληλεπιδρούμε με έναν χρήστη/σελίδα εξαφανίζεται από τις ενημερώσεις μας!
2.Πρέπει να πληρώσεις για να δουν τα posts σου οι ακόλουθοι ή οι φίλοι σου.
3.Είναι μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του fb για περισσότερα έσοδα.
4.Το Facebook δεν μοιράζεται τα posts της σελίδας μας, για να αναγκαστούμε να πληρώσουμε για την προώθησή της.

Κάλεσε με στο 6988249335 ή στείλε μου το μήνυμα σου! Έλα να συζητήσουμε τις πιθανές λύσεις για την επιχείρηση σου, θα είναι χαρά μου να βοηθήσω!

Seo specialist copywriter

ΗΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Είμαι SEO Specialist & Copywriter και δουλειά μου είναι να βοηθάω Επιχειρήσεις και Ελεύθερους επαγγελματίες να αυξήσουν το πελατολόγιο, τις πωλήσεις και την εμβέλεια του Brand τους. Περισσότερα >>

Οι περισσότεροι διαβάζουν επίσης:

Σχολιάστε