6 πράγματα που δεν ξέρεις για τη δύναμη του Video Marketing

video marketing ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια, το Video Marketing έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλές. Η Google το αγαπάει, οι πελάτες το αγαπούν… Αλλά τι ακριβώς είναι αυτό που κάνει το video marketing τόσο ισχυρό;

2 ορισμοί που χρειάζεσαι πριν διαβάσεις το άρθρο:

Τι είναι το Video Marketing;

Είναι η χρήση βίντεο στην προώθηση του brand, των προϊόντων ή των υπηρεσιών σου. Μια ισχυρή εκστρατεία marketing ενσωματώνει videos στη στρατηγική της. Μαρτυρίες πελατών, ζωντανές εκδηλώσεις, “Πως-να” videos, επεξηγηματικά videos, εταιρικά εκπαιδευτικά videos, viral videos και πάει λέγοντας…

Τι είναι το conversion:

Ένα conversion (μετατροπή στα ελληνικά), συμβαίνει όταν ένας επισκέπτης στον ιστότοπο σου ολοκληρώσει έναν επιθυμητό στόχο. Το ποσοστό των συνολικών επισκεπτών που ολοκληρώνουν τον στόχο ονομάζεται Conversion Rate (ποσοστό μετατροπής). Ενδεικτικοί στόχοι:

  • Online πώληση
  • Εγγραφή στο Newsletter σου
  • Συμπλήρωση κάποιας φόρμας
  • Επικοινωνία με την εταιρεία κ.α.

1. Το Video Marketing Ενισχύει τα conversions και τις πωλήσεις

Το βίντεο διευκολύνει τους πελάτες σου να επικοινωνήσουν απευθείας. Πολλοί πελάτες είναι πιο δεκτικοί στο βίντεο απ’ ότι σε άλλες μορφές marketing. Αυτό αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να προβούν σε αγορά.

Υπάρχουν 144% περισσότερες πιθανότητες να πραγματοποιήσει κάποιος μια αγορά μετά την προβολή ενός video. Όχι μόνο αυτό, το 74% των πελατών που είχαν δει ένα video για ένα προϊόν/υπηρεσία, το αγόρασαν αμέσως μετά την παρακολούθηση.

Όταν θέλεις να ενισχύσεις τις πωλήσεις σου, το βίντεο είναι ισχυρό εργαλείο. Μπορεί να επηρεάσει άμεσα τις αποφάσεις αγοράς των πελατών. Μόνο χαμένος βγαίνεις αν δεν το χρησιμοποιείς.

2. Το Video Marketing ενισχύει την εμπιστοσύνη των πελατών

Η εμπιστοσύνη των πελατών σου ίσως είναι το πιο κρίσιμο ζήτημα – ειδικά εάν διαθέτεις ηλεκτρονικό κατάστημα. Οι πελάτες πάντα ανησυχούν μήπως εξαπατηθούν ή μήπως αγοράσουν κάτι που τελικά δεν θα καλύπτει τις ανάγκες τους.

Τα βίντεο ενθαρρύνουν την εμπιστοσύνη: το 57% των καταναλωτών παραδέχεται ότι το βίντεο τους δίνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη όταν αγοράζουν – ειδικά online.

Επιτρέπει στους πελάτες να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη και ‘χειροπιαστή’ εικόνα των προϊόντων ή της επιχείρησης σου. Ως εκ τούτου, είναι πιο πιθανό να εμπιστευτούν αυτό που προσφέρεις.

3. Η Google ανταμείβει την χρήση Video

Οι ιστότοποι που διαθέτουν βίντεο είναι 53 φορές πιο πιθανό να αποκτήσουν τις πρώτες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Τι είναι αυτό που κάνει το βίντεο να αρέσει τόσο πολύ Google;

  • Οι επισκέπτες που μένουν στην ιστοσελίδα σου, ξοδεύουν περισσότερο χρόνο για να παρακολουθήσουν ένα βίντεο σε αυτή. Αυτό για την Google σημαίνει ότι προσφέρεις κάτι πολύτιμο για τον αναγνώστη.
  • Η Google γνωρίζει ότι τα βίντεο ιντριγκάρουν τους πελάτες, οπότε ανταμείβει τους ιστότοπους με αυτόν τον τύπο περιεχομένου.
  • Η Google κατέχει το YouTube, πράγμα που σημαίνει ότι έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ποτέ να σε “ανταμείψει” αν το χρησιμοποιείς.

4. Το Video Marketing διώχνει απορίες & ενδοιασμούς

Έχεις ένα νέο προϊόν; Μια νέα υπηρεσία που οι πελάτες δεν κατανοούν πλήρως;

Μέσω ενός βίντεο, μπορείς να εξηγήσεις με ακρίβεια, από το πώς μια υπηρεσία μπορεί να ωφελήσει τους πελάτες σου, μέχρι πώς ακριβώς χρησιμοποιείται ένα προϊόν.

Το βίντεο σε βοηθάει να μειώσεις τη σύγχυση των καταναλωτών, γεγονός που με τη σειρά του οδηγεί σε υψηλότερα ποσοστά πωλήσεων.

Οι καταναλωτές θα αγοράσουν αυτό που γνωρίζουν καλύτερα, αυτό για το οποίο έχουν περισσότερες πληροφορίες, αυτό που εμπιστεύονται περισσότερο.

5. Το Video είναι άκρως αποτελεσματικό

Μελέτες δείχνουν ότι τα ποσοστά διατήρησης της προσοχής μας για πληροφορίες που βλέπουμε και ακούμε, αγγίζουν το 80%.

Το ποσοστά αυτά πέφτουν στο 20% για πληροφορίες που βλέπουμε και μόλις στο 10% για πληροφορίες που απλά ακούμε. Ο συνδυασμός εικόνας και ήχου είναι πανίσχυρος.

Κι ας μην ξεχνάμε την δύναμη που δίνει στο αποτέλεσμα η κατάλληλη μουσική. Επίσης η ανθρώπινη παρουσία στο βίντεο το κάνει ακόμη πιο άμεσο κι ελκυστικό, απ’ ο,τι μια απλή ανάγνωση σε κείμενο.

6. Το Video συμβαδίζει με την τεχνολογία

Οι χρήστες κινητών συσκευών, προτιμούν τα βίντεο, ειδικά αν είναι βελτιστοποιημένα ώστε να μπορούν να τα παρακολουθούν οπουδήποτε.

Είναι πιο εύκολο και γρήγορο να δεις ένα 3λεπτο βίντεο απ’ το να διαβάσεις ένα άρθρο 500 λέξεων στο κινητό.

Το Facebook για παράδειγμα δίνει προτεραιότητα στο βίντεο όταν αποφασίζει τι θα εμφανιστεί στο news feed του κάθε χρήστη.

Και η μελλοντική τεχνολογία πιθανότατα θα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο βίντεο.

Τώρα που γνωρίζεις περισσότερα για τη δύναμη του video marketing, μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσεις να το ενσωματώνεις στην συνολική digital marketing στρατηγική σου;

Κάλεσε με στο 6988249335 ή στείλε μου το μήνυμα σου! Έλα να συζητήσουμε τις πιθανές λύσεις για την επιχείρηση σου, θα είναι χαρά μου να βοηθήσω!

Seo specialist copywriter

ΗΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Είμαι SEO Specialist & Copywriter και δουλειά μου είναι να βοηθάω Επιχειρήσεις και Ελεύθερους επαγγελματίες να αυξήσουν το πελατολόγιο, τις πωλήσεις και την εμβέλεια του Brand τους. Περισσότερα >>

Οι περισσότεροι διαβάζουν επίσης:

Σχολιάστε