Γιατί χρειάζεσαι website για την επιχείρηση σου – 2019

Είσαι επιχειρηματίας και αναρωτιέσαι αν και γιατί χρειάζεσαι website για την επιχείρηση σου; Πολύ απλά… είναι απαραίτητο να έχεις ένα website και μάλιστα καλό (με επαγγελματικό στρατηγικό σχεδιασμό, που να κερδίζει την εμπιστοσύνη των πελατών, να σε διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό και να οδηγεί σε αύξηση πωλήσεων).

Γιατί χρειάζεσαι website τώρα

Αν ήδη έχεις την επιχείρηση σου και δεν έχεις website, ποτέ δεν είναι αργά. Αν αρχίζεις τώρα, σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να μην έχεις online παρουσία.

Αν πάλι το website σου έχει βασικές ελλείψεις και δεν σου φέρνει τις πωλήσεις που θα ήθελες, επικοινώνησε μαζί μας!

Η πρόοδος της επιχείρησης σου εξαρτάται από την ψηφιακή εξέλιξη της. Εάν δεν έχεις πειστεί μέχρι τώρα, δες γιατί χρειάζεσαι website διαβάζοντας τους 8 -μη διαπραγματεύσιμους λόγους- που ακολουθούν.

1.Δε νοείται σύγχρονη επιχείρηση χωρίς website

Δεν είναι απλά απαραίτητο εργαλείο της ψηφιακής εποχής. Ο μέσος όρος παραμονής στο διαδίκτυο ημερησίως για το 2018 ήταν 176 λεπτά.

4 στους 5 Έλληνες διαθέτουν smartphone ενώ το 77% συνδέεται στο internet μέσω κινητού τουλάχιστον μια φορά την ημέρα (Eurostat 2018).

Η πλειοψηφία των καταναλωτών δεν μπορεί να φανταστεί αλλά και να εμπιστευτεί μια επιχείρηση χωρίς website.

Η απουσία μιας επιχείρησης από το διαδίκτυο συνεπάγεται έλλειψη επαγγελματισμού.

2.Οι καταναλωτές ψάχνουν ήδη τις υπηρεσίες σου online

Πάνω από 8 εκατομμύρια Έλληνες χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο (ασχέτως συσκευής) το 2018, ενώ το 71% από αυτούς σε καθημερινή βάση. Περίπου πάνω από το 80% του πληθυσμού δηλαδή. Από αυτούς, το 90% αναζητά προϊόντα ή υπηρεσίες ενώ πάνω από το 22% τις επισκέπτεται.

Γιατί χρειάζεσαι website
Statista

Αν θέλεις οι καταναλωτές να επιλέξουν την εταιρεία σου, πρέπει να υπάρχει στο διαδίκτυο – που σημαίνει ότι χρειάζεσαι έναν ιστότοπο και μάλιστα σωστά σχεδιασμένο και δομημένο.

Υπάρχει λόγος που οι επιχειρήσεις επενδύουν στο SEO (Search Engine Optimization) για ν’ αυξήσουν την αναγνωρισιμότητα και τις πωλήσεις τους.

3.Οι καταναλωτές επηρεάζονται από το ψηφιακό περιεχόμενο πριν αγοράσουν

Η πλειοψηφία των καταναλωτών κάνει τουλάχιστον 3 αναζητήσεις πριν αγοράσει κάτι και η απόφαση αγοράς καθορίζεται από το περιεχόμενο που θα συναντήσει online.

Κοινώς, όσο πιο ισχυρή παρουσία (website, blog, social media, newsletter κλπ) έχεις online, τόσο πιο εύκολα κάποιος θα προτιμήσει την εταιρεία σου για τις αγορές του.

Σου αρέσει αυτό το άρθρο;

Μην σταματήσεις να μαθαίνεις νέα πράγματα!
1-2 φορές την εβδομάδα στο e-mail σου! Κάνε εγγραφή!

4.Η πλειοψηφία των καταναλωτών κρίνει μια επιχείρηση από το design του website της

Οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να συνεργαστούν με μια επιχείρηση που εμπιστεύονται. Ο ιστότοπος της επιχείρησης είναι το πρώτο μέρος που πηγαίνουν για να ελέγξουν τις υπηρεσίες, τα διαπιστευτήρια, τις κριτικές ή και τα βραβεία της.

Εάν το website σου έχει κακό – μη λειτουργικό σχεδιασμό θα διώξει γρήγορα τον υποψήφιο πελάτη. Έχεις το πολύ 10 δευτερόλεπτα να του δημιουργήσεις μια καλή εντύπωση και να του αποδείξεις γιατί αξίζει να προτιμήσει την επιχείρηση σου.

5.Πρέπει να έχεις γρήγορες απαντήσεις σε βασικές ερωτήσεις

Οι άνθρωποι επισκέπτονται τον ιστότοπο σου όταν θέλουν να μάθουν ή να κάνουν κάτι. Αναμένουν επίσης αυτό να γίνει άμεσα!

Αυτό σημαίνει ότι με το που θα μπουν στο website σου πρέπει να έχουν απάντηση σε 3 βασικά ερωτήματα πριν καν κάνουν scroll down.

  1. Ποιος είσαι;
  2. Τι κάνεις / προσφέρεις;
  3. Πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σου;

Ζούμε -καλώς ή κακώς- στην εποχή του ΤΩΡΑ, όπου οι καταναλωτές θέλουν τις πληροφορίες που αναζητούν αμέσως.

6.Μπορείς να ανταγωνιστείς τις μεγάλες επιχειρήσεις

Όταν κάποιος αναζητά ένα προϊόν ή μια υπηρεσία online σπάνια αναζητά απευθείας την εταιρεία που πρόκειται να αγοράσει.

Συνήθως αναζητά στο Google για παράδειγμα “παιδίατρος Νέα Ιωνία”, “τι ψυγείο να πάρω” ή “κομμωτήρια Γαλάτσι”… Το Google θα του παρουσιάσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με βάση την αναζήτηση του.

Αν εσύ έχεις το καλύτερο περιεχόμενο σαν απάντηση στην αναζήτηση που κάνει κάποιος στο Google, το website σου θα εμφανιστεί στα πρώτα αποτελέσματα.

Η δημιουργία περιεχομένου (κυρίως άρθρα και βίντεο) με βάση τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου είναι η βασική απάντηση στην ερώτηση “Γιατί χρειάζεσαι website“.

7.Το reach των Social Media έχει μειωθεί υπερβολικά

Πολλές φορές ακούω την ερώτηση: “Έχω σελίδα στο Facebook, τι να το κάνω το website;”. Η αλήθεια είναι πως το Facebook κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς στη χρήση social media στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα.

Μάντεψε… Είναι όλο και πιο δύσκολο για τις επιχειρήσεις να συνδεθούν με τους χρήστες στην πλατφόρμα του facebook, ακόμη κι αν έχουν κάνει like στη σελίδα τους.

Με τις τελευταίες ενημερώσεις στον αλγόριθμο του facebook, μόνο το 6-10% των funs σου ενημερώνεται για τις δημοσιεύσεις σου! Ναι καλά άκουσες… Πρέπει να πληρώσεις πλέον για να δουν όλοι οι funs της σελίδας σου μια νέα δημοσίευση σου.

Θα σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμο το παρακάτω άρθρο:

Τα κοινωνικά μέσα μπορούν να βοηθήσουν την επιχείρησή σου να αναπτυχθεί, όχι όμως ως το μοναδικό κανάλι μάρκετινγκ, ειδικά από εδώ και πέρα.

8.Δεν μπορείς να προωθήσεις αποτελεσματικά τις υπηρεσίες σου χωρίς website

Είναι τόσες πολλές οι ιστοσελίδες πλέον, που πρέπει να ενσωματώσεις στη στρατηγική σου τακτικές digital marketing.

Τακτικές δηλαδή που θα σε διαφοροποιήσουν από τον ανταγωνισμό και θα φέρουν τις υπηρεσίες σου μπροστά στον υποψήφιο πελάτη σου, στο μέρος και την στιγμή που ψάχνει γι αυτές.

Ένα website αποτελεί προϋπόθεση πριν προβείς σε οποιαδήποτε μορφή προώθησης. Πάνω απ’ όλα πρέπει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του επισκέπτη.

Σε όσο περισσότερα μέσα διατηρείς παρουσία, τόσο το καλύτερο. Άλλος ψάχνει στη Google, άλλος περνάει ώρες στο facebook, άλλος στο Youtube κλπ. Σημασία έχει να σε βρει και τελικά να καταλήξει στην ιστοσελίδα σου.

Από εκεί είναι πιο πιθανό να επικοινωνήσει τελικά μαζί σου. Να κάνει δηλαδή το επιθυμητό “call to action” που είναι ή αγορά.

Χρειάζεσαι λοιπόν μια σύγχρονη ιστοσελίδα, με σωστή κειμενογραφία και στρατηγικό σχεδιασμό, που να αυξάνει την αξία των υπηρεσιών σου και όχι να μειώνει την τιμή τους!

Το αν θα σε βρει ένας επισκέπτης μέσα από τα αποτελέσματα σε οργανικές αναζητήσεις ή μέσα από πληρωμένες διαφημίσεις είναι μια άλλη ιστορία. Η συνολική online στρατηγική σου είναι αυτή που θα κάνει την διαφορά και όχι οι σπασμωδικές κινήσεις.

Για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά και για ακόμη περισσότερους καταλαβαίνεις γιατί χρειάζεσαι website χωρίς δεύτερη σκέψη. Επικοινώνησε μαζί μας κι έλα να δώσουμε στην επιχείρηση σου την ιδανική της ψηφιακή ταυτότητα.

Συχνές ερωτήσεις – Σύντομες απαντήσεις
Τι πρέπει να έχει ένα καλό website

1.Επαγγελματικό σχεδιασμό.
2.Να κερδίζει την εμπιστοσύνη των πελατών.
3.Να σε διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό.
4.Να οδηγεί σε αύξηση πωλήσεων.

Χρειάζομαι ιστοσελίδα για την επιχείρηση μου;

Ξεκάθαρα ναι. Ακόμη κι αν έχεις τόσους πελάτες που δεν χρειάζεσαι άλλους, μπορείς να αυξήσεις τα έσοδα σου προσφέροντας έξτρα υπηρεσίες στους ήδη υπάρχοντες. Μπορείς επίσης να εξοικονομήσεις πολύ χρόνο κι εργατοώρες, απαντώντας σε συχνές ερωτήσεις πελατών μέσα από το site σου.

Λόγοι δημιουργίας ιστοσελίδας

1.Δεν νοείται σύγχρονη επιχείρηση χωρίς website.
2.Οι καταναλωτές ψάχνουν ήδη τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου online.
3.Οι καταναλωτές επηρεάζονται από το ψηφιακό περιεχόμενο πριν αγοράσουν.
4.Η πλειοψηφία των καταναλωτών κρίνει μια επιχείρηση από το design του website της.
5.Δίνεις άμεσες απαντήσεις σε βασικές ερωτήσεις των καταναλωτών.
6.Μπορείς να ανταγωνιστείς τις μεγάλες επιχειρήσεις.
7.Μια σελίδα στο facebook δεν είναι αρκετή πλέον.


Κάλεσε τώρα στο 6988249335 ή στείλε μας το μήνυμα σου! Έλα να συζητήσουμε τις πιθανές λύσεις για την επιχείρηση σου, θα είναι χαρά μας να βοηθήσουμε!


Οι περισσότεροι είδαν επίσης:

Μοιράσου το!

Σχολιάστε

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή...Για ο,τι χρειάζεσαι επικοινώνησε μαζί μας!